Subaru B9 Tribeca SUV Forum banner
41 - 56 of 56 Posts
Czy ktoś może zrobić zdjęcie, gdzie znajduje się przewód uziemiający czujnika? Mój miga od czasu do czasu od około tygodnia... Chciałbym dokonać tej naprawy, zanim spadnie duży śnieg. Z góry dziękuję wszystkim, którzy mogą pomóc każdemu, kto ma ten powszechny problem.

Image

To jest widok z głową na tylnej krawędzi tylnej opony pasażera. Istnieją dwa złącza. Jest to pojedyncze złącze szpadkowe, które jest bliżej Ciebie na tym zdjęciu. Jest najbliżej korka spustowego tylnego mechanizmu różnicowego.

Przepraszam za rozmiar tego zdjęcia, nie wiem, jak je zmniejszyć. Naciśnij Ctrl i - na klawiaturze, aby pomniejszyć całą stronę.

Cześć wszystkim, mam ten sam problem.
Światło zapala się i gaśnie na kilka sekund.
Najpierw sprawdziłem poziom płynu. Przy 100 tys. wymieniłem płyn, teraz 126 tys.
Oczyściłem złącza, teraz światło jest wyłączone.

Moja lampka temperatury dyferencjału zaczęła wczoraj wieczorem migotać. Właśnie przeszliśmy straszną śnieżycę, po której nastąpiły ujemne temperatury, więc myślę, że kawałek lodu poluzował/przeciął lub postrzępił przewód. Zobaczę to w ten weekend i dam znać.

Aktualizacja: 2.04.2017
- Dostałem się pod tył i zobaczyłem zwisający z klipsa przewód. Naprawa była prosta (ponowne podłączenie przewodu), ale zajęło to trochę czasu, ponieważ postanowiłem wyczyścić stary i przylutować wszystko z powrotem. Zastosowałem koszulki termokurczliwe i taśmę izolacyjną, aby pomóc w ochronie przed warunkami atmosferycznymi.

Prosta awaria konstrukcyjna, powinna być zimowana z ciężkim termokurczem ze złączem hermetycznym do uziemienia.

Przylutowałem swój w sierpniu i w zeszłym tygodniu znów zaczęło migotać... Problem w tym, że nie ma już drutu do rozebrania, aby go wyczyścić. Będę musiał zasadniczo zrobić złącze przewodowe. 18 awg nie pomaga.

Ostatecznie, bez względu na to, ile czyszczenia i dodawania smaru dielektrycznego, uziemienie zawsze stawało się przerywane po kilku miesiącach.

Odciąłem przewód i dodałem końcówkę, po prostu przymocowałem go za jej pośrednictwem. Od tego czasu nie ma problemów.

Tom

41 - 56 of 56 Posts