Subaru B9 Trifecta SUV Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Any ideas on what to look at when the washer isn’t pushing anything out?
I can hear the motor pumping when the washer is put on & nothing comes out.
TIA
 

·
Registered
Joined
·
209 Posts
1) washer fluid present?
2) check hoses - they are all connected and in place, not missing, disconnected, torn off.
3) check hoses are not clogged.
4) nozles not clogged?
5) of course - you can check if front and back do not work both or just one direction, which would direct you towards issue.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Washer fluid was just put in before we tried it. Once it gets out of the deep freeze here I’ll go look into it further.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Any idea how big the reservoir should be?
When we filled it only seemed like it too a cup or so.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Ours failed, too. I looked around at the hoses and found all of them they were dry, cracked and leaking. I replaced all the washer hoses with new ones I found at O'Reilly. The branch 'tee-s" also needed to be replaced. We have had the car in Texas for all of its life.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Thought I would update the status on this issue.
The hose connected to the fitting coming from the fender had rotted off. I looked at the rest of the hoses on the underside of the hood, all of them looked to be in good shape. The vacuum line I got from O’Reillys’s was just a tad bigger in diameter so I had to cut the protecter tubing it was in and fixed to the hood.
Lost one of the holding tabs on the hood, maybe I’ll find a replacement one day.

Works like a charm now.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top