Go Back > Tribeca Technical > Drivetrain

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2010, 08:47 AM   #1
Join Date: Mar 2007
Posts: 71
Default Rear Differential Light Flashing

This morning on my way home from work my rear differential light would flash for a second when I would press on the gas. It would really flash when I throttled hard. At idle it or cruising the light wouldn't go on. Anybody have a clue as to what that means aside from the obvious that the rear diff may be going bad?

06 Tribeca LTD with 87,000 miles purcahsed new.
B9LTD83 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 10:04 AM   #2
Junior Member
Join Date: Mar 2006
Location: NW PA Transplant to SoCar via SoCal
Posts: 16

Beyond low diff fluid (it's a diff "heat problem" indicator), possibly a short in the sender connection at the diff. I seem to recall some of the STI guys mentioning this (same differential between the two), or possibly cold weather - not sure where you are - but snow/ice could also be the culprit.
Too many mods, too little time
Subiesan is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 11:04 AM   #3
Join Date: Mar 2007
Posts: 71

I'm in New Jersey and the weather has been below 20 degrees F. I'm really glad I have the Gold Warranty.
B9LTD83 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2010, 01:41 PM   #4
Senior Member
Join Date: May 2009
Location: Yarmouth, Maine USA
Posts: 139

Changed your rear diff fluid at all during your ownership? S'posed to pull it at 30k iirc.
jimbo is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 09:44 AM   #5
Junior Member
Join Date: Aug 2009
Posts: 25

I did a write up on here somewhere, mine was the connector for the sensor, at the rear of the car, it gets corroded, and you hit bumps and the light flashes/flickers.

10 minute repair, get under the car, pull the wire off, clean both ends out, put some dilectric grease (get a little spark plug packet at the local auto parts place) but it back together and viola.

chrisinky is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 02:00 PM   #6
Junior Member
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Default Wire broken

I had the same problem light started flashing sporadically. I went underneath to clean it and noticed the wire was off of the connector and must have been touching it has i drove around. Anybody know what the cost is to replace it?
MSgtNobody is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -8. The time now is 05:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect
Privacy Policy